Uitslagen alle onderzoeken.

23-12-2009

Vandaag mochten we terug naar de internist. M. was erg gespannen omdat de bedoeling van het bezoek onduidelijk was. Natuurlijk zaten we weer ruim 15 minuten voor tijd in de wachtkamer, tot overmaat van ramp mochten we vervolgens één UUR wachten. Doktor Spooren veronschuldigde zich voor de vertraging en ging zich vervolgens inlezen. Alle onderzoeken waren weer positief: long inhoud , hartslag en bloeddruk alle prima voor iemand met zo’n overgewicht. Maar dit hoort ze altijd als er onderzoeken zijn.

Daarna gaf hij aan dat ze wat hem betrof in aanmerking komt voor een GB. MAAR er was nog één stap vooraf te gaan. Chirurgen in Tilburg voeren deze operatie nl. alleen uit bij patiënten die maximale een BMI hebben van rond de 50. Omdat mijn vrouw daar ruim boven zit moet ze eerst een aantal kg afvallen. Het is dan in Tilburg gebruikerlijk dat men start met 2 weken opname in het ziekenhuis met een modifast dieet (500 cal) en bewegingstherapie. M. heeft alle dieeten zowat gehad en modifast meerder keren. Daarom gaf ze aan dat dit niet haar voorkeur had omdat het alleen drank was.  De angst dat ze niet voldoende zou afvallen deed hij af als iets onmogelijks. Mocht dit toch het geval zijn zou ze naar Maastricht moeten. Op de reactie van M. dat ze met modifast niets hoefde te kauwen zij doktor Spooren  dat ze daarvoor worteltjes, tomaatjes, sla enz kon gebruiken. Maar vanwege haar reactie stelde hij voor dat ze eerst een gesprek had met de Dieetiste en daarna zou de opname zo snel mogelijk volgen. Hij zou zorgen voor het gesprek met de dieetiste, we moesten wel rekenen dat dit na de jaarwisseling pas zou gebeuren. Vreemd genoeg werd er geen vervolg afspraak gemaakt voor de Internist zelf.

Onder het weglopen gaf hij nogmaals aan da,t als ze het gewenste gewicht had gehaald, ze meteen op de opname lijst kwam te staan.

Plaats hier je reactie