Zo weer een week later of niet?

09-10-2010
Toe ik de kop las dacht ik , zal het dan eindelijk gaan gebeuren, maar nee hoor hierdoor bestaat de kans dat de operatie weer later komt.

Specialisten voeren actie

TILBURG – Meer dan honderd medisch specialisten in de Tilburgse ziekenhuizen zijn donderdag in actie gekomen tegen de kabinetsplannen.

Alleen al in het TweeSteden ziekenhuis ‘staakten’ 70 artsen. Ook in het St. Elisabeth Ziekenhuis (foto) voerden tientallen medisch specialisten actie. Met een publieksvriendelijke actie werden bezoekers geinformeerd over de achtergronden van hun bezwaren. De poliklinieken van de ‘stakers’ waren tussen 8 en 9.30 uur dicht. In de hal stond een kraampje met informatiemateriaal.

Bijna 90 procent van de vrij gevestigde specialisten in algemene ziekenhuizen heeft donderdag 7 oktober gewerkt volgens een zondagsdienst. Op deze manier voerden zij actie tegen de plannen van het kabinet.

Radioloog Eelco Stuifzand van het TweeSteden, coƶrdineert daar de acties: “Alle specialisten bij ons deden mee.” Problemen deden zich niet voor, aldus de arts. “PatiĆ«nten die ondanks alles toch naar de polikliniek kwamen hebben we geholpen.”

In het Tweesteden werken 70 vrij gevestigde specialisten, het St. Elisabeth telt er 120.

Ik zal vandaag toch maar eens langs gaan!

Plaats hier je reactie