Obesitas kliniek 2steden

02-10-2010
Tijdens het surfen kwamen we dit tegen op de website van het 2steden ziekenhuis.

14-7-2010
Brabant 10, de regionale tv-zender van Noord-Brabant, heeft dinsdagmiddag in het TweeSteden ziekenhuis in Tilburg een item geschoten over de obesitas kliniek. Voor de camera gaf chirurg John Maring uitleg over het centrum voor obese patiënten. Dinsdagavond was deze reportage te zien tijdens het Brabant 10 journaal. Nu staat het item ook op het YouTube-kanaal van het TweeSteden ziekenhuis.

Obesitas kliniek
Het TweeSteden ziekenhuis wordt één van de centra voor obese patiënten in Nederland. Zorgverzekeraars willen dat obese patiënten worden behandeld in speciaal daarvoor aangewezen klinieken zodat de kwaliteit van de behandeling gewaarborgd blijft. Het ziekenhuis breidt in een periode van vier jaar het aantal operaties uit van 75 tot 600 per jaar.

Multidisciplinair team
De obesitas kliniek van het TweeSteden ziekenhuis zet een multidisciplinair team in, bestaande uit een chirurg, een internist, een psycholoog, een diëtiste en een fysiotherapeut. Dit team zorgt ervoor dat de obesitas patiënt de behandeling krijgt dat het beste bij hem of haar aansluit. Vanaf september 2010 starten de eerste screeningen van patiënten.

Het is nu 1 oktober en we hebben hier weer niets van gehoord. Toen ik M zei dat ik maandag maar weer eens contact ga opnemen zie ze: “Ik hou je niet tegen.”

Plaats hier je reactie