Wachten, wachten en nogeens wachten

17-09-2010

Dr Spooren houdt wel woord.  s’ Avonds om 21:00 uur ging de telefoon en gaf hij het resultaat van de gal echo. Er zat wel wat gruis in de gal maar dat was niet noemenswaardig. Daarom vond hij het niet verstandig om de gal meteen te verwijderen tijdens de operatie. Wat vreemd overkomt als je weet dat in Engeland dit een standaard onderdeel van de operatie is.

26-09-2010
Wachten op een bericht waarvan je niet weet wanneer het komt lijkt een eeuwigheid te duren en wordt steeds zwaarder. Ik merk aan M dat het nu echt snel moet gaan gebeuren want langzaam maar zeker trekt ze het niet meer. Vorig weekend aten we biefstuk met pepersaus. Haar reactie: “Hiervan moet ik nu echt genieten want dit kan wel eens de laatste keer zijn dat ik dit kan eten.”

Ook lijkt het dat er steeds meer uitzendingen op TV zijn die over overgewicht operaties gaan. Hoevaak valt iets valt pas op als je er zelf bij betrokken raakt.  Zo heb je ook een serie op RTL8 “The Fat Doctor” waarin mensen met morbide obesitas geholpen worden. Alle personen die ik heb gezien zijn binnen 4 to 5 maanden zeker 40 kg kwijt.
Ik kan me dan goed voorstellen dat je dan gaat denkt “Had ik dat maar …” . Ik merk dat M steeds duidelijker zit te wachten op dat verlossende telefoontje. (eigenlijk al vanaf de laatste week van de vakantie)

Vandaag (op mijn verjaardag) werd het haar even te veel, maar naar een paar snikken sluit ze zich weer en gaat verder omdat het moet. Elk huis heeft zijn kruis maar soms komt er wel heel veel op je schouders.
Op de een of andere manier hoop ik dat dr. Maring dit leest en haar vervroegd laat oproepen.
Maar ik weet dat dat zeker niet het geval.

Plaats hier je reactie