Uit het Maand archief: april, 2010

U bekijkt nu de archief van:
De weg naar Maatschappelijke acceptatie .

Wonderen bestaan niet, of toch?

20-04-2010
Vanmorgen waren we om 7:50 in het ziekenhuis voor het eerste bezoek aan de dr. Maring.
We wisten geen van beide wat we daar konden verwachten en waren iets of wat gespannen. Die spanning nam toe door wat voor onze ogen in de wachtkamer afspeelden. Een paar minuten voor 8 liep Dr. Maring aardig getergert naar de receptie. Daar viel hij uit tegen het personeel dat daar zat en vervolgens liep hij woest naar zijn behandelruimte met termen zoals “dit pik ik niet meer” en “Nu is het genoeg“. Achter hem liep één van de verpleegsters met een hemelse blik. Iets na achten werden we door haar binnen geroepen.

Toen dr. Maring binnen kwam nam hij de tijd om de situatie uit te leggen. Kort samengevat had hij al lang aangegeven dat 5 minuten voor een consult gewijzigt zou moeten worden naar 10 minuten. Vandaag bleek weer dat hij ruim 30 afspraken had á 5 minuten waardoor hij voor 11 uur al minimaal 1 uur zou uitlopen. Hij vond dat hij vervolgens zijn excusus moest aanbieden aan patienten die zolang moesten wachten. Dit is dus een Arts die aan zijn patienten denkt ipv zijn portmonee.

Vervolgens onderzocht hij M. of haar buik een onoverkomelijk probleem zou veroorzaken bij de operatie. Gelukkig kon hij haar ribben voelen, haar buik was gelukkig geen reden om de operatie te belemmeren. Daarna gaf hij uitleg waarom hij deze operaties toch uitvoerde ook al was het overleidensrisico zo hoog en was de patient niet levensbedreigent ziek. Daarbij kwam het onderwerp dood en complicaties meerdere keren aanbod.

Omdat M. de laatste 5 weken een gedeeltelijke modifast dieet zonder resultaat had gevolgt vond hij het niet nodig vooraf uitgebreidt te dieeten. Wel gaf hij aan dat minimaal twee weken voor de operatie een uitsluitend Modifast dieet te volgen. Hierdoor zou de lever aanzienlijk in omvang afnemen, wat de operatie zou vereenvoudigen.

Niet door mij verwacht maar hij gaf aan dat ze nu meteen op de wachtlijst kwam en we dus meteen naar de opname konden gaan. Dr. Maring gaf aan dat er nu 10 Patienten op de wachtlijst stonden en hij op dit moment 1 patient per twee weken hield.  Simpel rekenen kom je dan uit in September rekening houdent met vakanties. Dit kon eerder worden als hij meerdere operaties per twee weken mocht gaan uitvoeren. Maar ik vond september al heel snel.

Loading...

Er werd geen afspraak gemaakt met Dr. Maring maar woensdag 21 Juli mag M. naar de anestesist. De afspraak met de dietiste op 17 mei wil M. laten staan om de mogelijkheden van de twee weken zwaar lijnen te bespreken. Het wordt nu afwachten.

PS 3 Mei wordt ik zelf voor de 3de keer geopereerd aan mijn linker elleboog zenuw. Ik hoop daarvan in September volledig hersteld te zijn.