Uit het Maand archief: januari, 2010

U bekijkt nu de archief van:
De weg naar Maatschappelijke acceptatie .

BD: Extreem dikke mensen ??

30-01-2010
Moeten we toch maar naar Eindhoven of blijven we nog even wachten voor Tilburg. In het Brabants dagblad van deze week stond zo’n fijn artikel over de ontwikkelingen van het 2steden ziekenhuis. De zorgverzekeraars hadden namelijk een overeenkomst gesloten voor een groot aantal operaties waarvoor M. in aanmerking komt. Echter de kop van het artikel “Operaties voor extreem dikke Mensen” is wel erg discriminerend. Voor deze overeenkomst zou dan een beschikbare (maar nog niet in gebruik zijnde ) OK worden ingericht.

Maar ja we wachten al sinds 23 december en alles tot nu toe wijst er op dat het dossier nog op het bureau van de internist ligt. De onzekerheid hierover zorgen nu voor grote twijfels maar ze blijft nog even wacht.

Waarom een Digitaal Patiënte dossier.

25-01-2010
In het tweesteden ziekenhuis staat op elk bureau een computer waarin de behandelende arts alles kan raadplegen. Je gebroken arm in 1980 tot je laatste bloedonderzoek van 23-12-2009. Maar toch schijnt er zo iets te bestaan als een papieren dossier dat niet verwerkt word/werd.

Vandaag om 9:00 was dan de volgende stap in het proces. Wat bleek, de diëtiste, waar ze kwam was van niets op de hoogte. Dit ondanks dat de secretaresse van de Internist toch duidelijk had aangegeven deze afspraak te maken. Vervolgens ging mevr Horsten naar dr. Spooren voor nadere informatie omdat van dit alles niets terug te vinden was in haar dossier. Uiteindelijk gaf ze aan dat het consult niet had moet worden gepland en dat M. een afspraak zou ontvangen wanneer alles geregeld was en haar dossier (lag in het bureau van de Internist) bijgewerkt was. Tja en wanneer dat zou zijn kon ze niet aangeven.

Volgende »