Uit het Catergorie archief: Informatie

U bekijkt nu de archief van:
De weg naar Maatschappelijke acceptatie .

Eerst zien en dan pas geloven

11-10-2010

Het is nu half één (‘s nachts) en toch wil ik dit nog even opnemen in mijn blog.
Afgelopen donderdag stond ik rond 14:30 eindelijk bij het opname bureau.
Vanwege de stakingen verwachte ik dat het niet druk zou zijn, maar het bureau lag vol met aanvragen.  Nadat ik had uitgelegd waarom ik kwam, pakte ze de map voor dr. Maring en begon te bladeren. Na drie bladzijden stopte ze en keek me triomfantelijk aan en zei “Uw vrouw staat 1ste op de wachtlijst.”
 

Loading...

Dit betekend dat alle personen van operaties die de komende twee weken geplant staan uit deze map waren verdwenen. Na het inzien van de planning kon ze mij vertellen dat over 3 weken operaties gepland stonden die niet bagiatisch gerelateerd waren.  DUS over twee weken zal M. een oproep krijgen en mag ze beginnen met haar Modifast dieet. (1ste week van November)
Toen ik M dit via mijn mobiel vertelde was haar reactie: “Eerst zien en dan pas geloven.” Want er zijn zoveel factoren die roet in het eten kunnen gooien.
Ik merk nu wel dat M. steeds meer moeite heeft met de naderende operatie.
Zo nu en dan neemt ze bewust afscheid van een bepaald gerecht, zoals biefstuk met Pepersaus.
Dit weekend zijn we ook nog even naar de camping geweest en daar hebben we ook wat dingen gedaan waarbij ze zei:  “Dat was dan de laatste keer.” Omdat ik zelf regelmatig neerslachtig ben geweest merk ik dit ook bij haar op. Zo kon ze zaterdag genieten van het goede weer, maar zondag was ze weer bedrukt om niets.
Zo vindt ze het nu ook niet nodig dat kennissen haar komen opzoeken als ze in het ziekenhuis ligt. Het was ook maar niks dat M2 aan de buren verteld had dat ze in de eerste week van November geopereerd zou worden. Laten we hopen dat ik over 4 weken kan zeggen dat de operatie uitgevoerd is en we samen aan een plezierige toekomst voor M kunnen werken.

PS.
Als de operatie het enige probleem zou zijn waarmee ons gezin te kampen had was het nog te overzien. Helaas zijn er nog meer zaken die zwaar drukken op de rust in ons gezin, wat het voor M des te zwaarder maakt. We hadden dit weekend ook de caravan kunnen afsluiten maar dit heb ik bewust niet gedaan. Ik hoop in de week van de herfstvakantie (waarschijnlijk de eerste week van haar dieet) nog een dag naar de camping te gaan om alle leidingen en wat andere zaken goed af te sluiten voor de winter. Hierdoor heeft ze ook nog één dag om even totaal iets anders te doen. Wordt vervolgt.

Zo weer een week later of niet?

09-10-2010
Toe ik de kop las dacht ik , zal het dan eindelijk gaan gebeuren, maar nee hoor hierdoor bestaat de kans dat de operatie weer later komt.

Specialisten voeren actie

TILBURG – Meer dan honderd medisch specialisten in de Tilburgse ziekenhuizen zijn donderdag in actie gekomen tegen de kabinetsplannen.

Alleen al in het TweeSteden ziekenhuis ‘staakten’ 70 artsen. Ook in het St. Elisabeth Ziekenhuis (foto) voerden tientallen medisch specialisten actie. Met een publieksvriendelijke actie werden bezoekers geinformeerd over de achtergronden van hun bezwaren. De poliklinieken van de ‘stakers’ waren tussen 8 en 9.30 uur dicht. In de hal stond een kraampje met informatiemateriaal.

Bijna 90 procent van de vrij gevestigde specialisten in algemene ziekenhuizen heeft donderdag 7 oktober gewerkt volgens een zondagsdienst. Op deze manier voerden zij actie tegen de plannen van het kabinet.

Radioloog Eelco Stuifzand van het TweeSteden, coördineert daar de acties: “Alle specialisten bij ons deden mee.” Problemen deden zich niet voor, aldus de arts. “Patiënten die ondanks alles toch naar de polikliniek kwamen hebben we geholpen.”

In het Tweesteden werken 70 vrij gevestigde specialisten, het St. Elisabeth telt er 120.

Ik zal vandaag toch maar eens langs gaan!

Volgende »